1. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine in podatki o ponudniku

Splošni pogoji spletne trgovine Koron-wine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Spletna trgovina Koron-wine je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo Vinska klet Koron, Borut Koron. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Koron-wine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 

OSEBNA IZKAZNICA
Naziv: Borut Koron – Vinska klet Koron
Naslov: Brje 73a, 5263 Dobravlje, Slovenija
E-pošta: koron@siol.net, info@koron-wine.si
Telefon: 00386 (0) 40 620 866
Identifikacijska št. za DDV: SI53166248
MID Kmetije 100307941

Banke in poslovni računi:
Primorska hranilnica Vipava d.d., TRR. SI56640000502002074

2. Registracija in uporaba gesla v spletni trgovini


Za uspešen nakup je zaželena registracija kupca, ni pa obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se uporabljaljajo za obdelavo naročil kupcev, vneseni podatki  se ne bodo uporabljali za noben drug namen. 
Ob registraciji v Spletno trgovino koron-wine.si si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je veljaven elektronski naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam. Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato bodite pozorni, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko učinkovito komunicirali z vami. Registracija kupca omogoča hitrejše nakupe, obenem pa zagotavlja tudi zaščito podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se je uporabnik strinjal.

3. Dostopnost informacij


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


4. Cene

Vse cene na spletni strani so v evrih in vklučujejo DDV,  razen če je na spletni strani izrecno napisano drugače. Znižana cena je znižana redna cena, po kateri se prodaja predstavljeni izdelek za določen ali nedoločen čas.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. V nasprotnem primeru si Vinska klet Koron, Borut Koron prislužuje pravico odstopa od kupoprodajne pogodbe ter stranki vrne plačano kupnino.

-Ob primeru akcije se roki veljavnosti med sabo lahko razlikujejo,zato so navedeni ob akcijski ponudbi.

-Popusti se med seboj ne seštevajo!

5. Lastninska pravica


Ponudnik si pridržuje lastninsko pravico na poslanih izdelkih, vse dotlej dokler le-ti niso v celoti plačani.


6. Pravica do odstopa od nakupa, Vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni naslov info@koron-wine.si Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.
  Kupec mora blago vrniti na naslov:
Borut Koron – nosilec dejavnosti na kmetiji
Brje 73a
5263 Dobravlje
Slovenija

7. Vračilo poškodovanih pošiljk

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem je nujno pošiljko TAKOJ reklamirati kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V pimeru skritih poškodb pošiljke pa je uporabnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 8 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave. Uporabniku priporočamo, da dostavljen paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti kurirja.

8. Garancija

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini koron-wine.si nimajo omejenega roka uporabe. Vsi izdelki in vina v steklenici zorijo in se plemenitijo. Z zorenjem se kakovost vina spreminja in se spreminjajo tudi osnovni organoleptični opisi. Vse informacije lahko dobite na info@koron-wine.si ali tel. številko +38640620866 . V primeru slabe kakovosti izdelka vam izdelek zamenjamo.

Zamenjava artikla preneha veljati v naslednjih primerih:

 • nepravilna hramba izdelka izpostavljenega neustreznim temperaturam in viru svetlobe,
 • malomarno ravnanje z izdelkom,
 • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe,
 • ko ni mogoče preveriti kakovosti, ker izdelka ni več na voljo

Validacijo izdelka dodatno opravi proizvajalec, ki tudi določi upravičenost reklamacije.

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z izdelki Vinske kleti Koron, se lahko obrnete na info@koron-wine.si .

9. Postopek naročila

 • V spletni trgovini poiščite izdelek, ki ga želite kupiti.

 • Kliknete gumb “dodaj v košarico”.

 • Odpre se košarica, kjer lahko izbirate količino, način dostave in način plačila. Na tem mestu najdete tudi predogled vašega plačila. Tu so že všteti tudi stroški dostave.

 • Potem kliknete “nadaljuj na blagajno”.

 • V naslednjem koraku, vpišite vse potrebne podatke za dostavo. Pred potrditvijo in zaključkom nakupa morate obkljukati okence pred “strinjam se s splošnimi določili”. Na tem mestu je tudi povezava na splošne pogoje, kjer se seznanite z njimi.

 • Kliknete “oddaj naročilo”.

 • Na zaslonu se vam prikaže povzetek naročila. Le tega pa dobite tudi na vaš e-naslov.

 • S tem je vaše naročilo zaključeno.

 

10. Plačevanje izdelkov v spletni trgovini


Možnosti za plačilo kupnine za naročilo izdelkov v spletni trgovini Koron-wine.si so naslednje

 1. Plačilo po povzetju

 2. Z nakazilom na TRR 

Naziv banke: Primorska hranilnica Vipava d.d.

TRR: SI56640000502002074 

 Uporabnik mora ponudnika obvestiti o odločitvi o načinu plačila. To stori skupaj z oddajo naročila, ki ga posreduje ponudniku.

 Ob prejemu naročila in izbiri plačila po povzetju vam bomo na vašo e-pošto poslali potrdilo o prejemu naročila, nato sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavni službi ob dostavi naročenega izdelka. Plačilo dostavni službi ob prevzemu, je zaenkrat možno le z gotovino. Pri plačilu po povzetju velja cena izdelka, veljavna na dan naročila vključno s stroški plačila po povzetju.
 

Ob prejemu naročila in izbiri plačila na TRR, kupcu po e-pošti pošljemo ustrezen predračun, ki ga mora kupec poravnati najkasneje v 2 delovnih dneh od prejema. Takoj ko je plačilo vidno na našem TRR, izdelke odpremimo na željeni naslov.

Smo zavezanec za DDV.

11. Stroški pošiljanja

Pošiljke pošiljamo preko Pošte Slovenije, stroške pošiljanja prištevamo h kupnini, kar je razvidno iz računa oz. ponudbe. Cene vsebujejo 22 % DDV. Za fizične kupce znesek poštnine znaša 4,90€ za naročila v vrednosti do 40€, nad 40€ je za fizične kupce pošiljanje brezplačno.

12. Dobavni rok

Spletna trgovina koron-wine.si želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, zato vam kupljeno blago dostavimo na vaš naslov na območju Republike Slovenije v roku 3 delovnih dneh proti plačilu, ki je definirano ob naročilu. Za določitev točnega dneva in ure dostave vas bo predhodno poklical naš pooblaščeni dostavljavec. Za dostavo v druge države boste za točen dan in uro dostave obveščeni s strani našega logista. Cena dostave v druge države je definirana v naročilu.

Dostava izdelkov poteka le ob delovnih dnevih.

V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Oseba, ki prevzame dostavljeni izdelek, prevzem izdelka ter prevzem vseh spremljajočih dokumentov potrdi s podpisom dobavnice, zraven pa navede svoje ime, priimek ter datum prevzema in razmerje do naročnika.

13. Po oddaji naročila

Vinska klet Koron si pridržuje pravico do zavrnitve naročila v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja pravilne dobave vas lahko pokličemo na telefonsko številko, ki ste jo vnesli ob oddaji naročila.
Blago bomo pripravili v dogovorjenem roku in poslali na vaš naslov. O tem boste tudi obveščeni, na elektronski naslov vam bomo poslali obvestilo “Vaše naročilo na spletni strani koron-wine.si je zaključeno”. V primeru, da ste naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo po telefonu ali na vaš elektronski naslov.
Prek elektronske pošte se kupca lahko tudi sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo artiklov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči na info@koron-wine.si ali po telefonu, da bo artikel odstranil iz naročila. Vinska klet Koron vrne kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca – ali odpremi in dobavi ali pa celotno naročilo stornira. 

Vinska klet Koron dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti ali SMS-u sporočilu obvesti kupca. Vinska klet Koron v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. SMS sporočil, ki so odgovor na obvestilo o pripravi in odpremi pošiljke s strani kurirja (Pošte Slovenija ) Vinska klet Koron ne prejme, zato kupce prosimo, da na SMS sporočila ne odgovarjajo, ampak se na nas obnejo preko navednih kontaktov (e-mail in telefon).
V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 040 620 866 ali po e-mailu na naslov  info@koron-wine.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je artikel že pripravljen na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči prek zgoraj omenjene telefonske številke ali po zgornjem e-mailu.

Pogodbe se na strani www.koron-wine.si sklepajo zgolj v slovenskem jeziku.
Vinska klet Koron ne odgovarja za morebitne napake (slovnične, tipkarske in druge) v povezavi s ceno artiklov. V primeru morebitnih napak, bo stranka obveščena.
V primeru, da želite naročiti preko telefona nas pokličete na 040 620 866, vse dni v tednu med 9:00 in 18:00. Pri naročilu preko telefona bomo potrebovali enake podatke kot pri naročilu preko spleta. Pri naročilu preko telefona lahko izberete plačilo po povzetju ali po predračunu. Naročilo preko e-maila ni mogoče.

14. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@vinakobal.com ali po klasični pošti na naslov:

Borut Koron – nosilec dejavnosti na kmetiji
Brje 73a
5263 Dobravlje
Slovenija

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.

15. Fotografije

Z fotografijami poizkušamo kar najbolje in verodostojno predstaviti artikel , a fotografije na spletni strani so simbolične, saj je lahko ob artiklu predstavljena dekoracija, katera ni del artikla. 

16. OPOZORILA

Mladoletnim osebam je prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Zato mora biti kupec polnoleten v času oddaje naročila. V nasprotnem primeru ponudnik takoj odstopi od pogodbe.
S strinjanjem s splošnimi pogoji, potrjujete, da ste starejši od 18 let. 
Ministrstvo za zdravje opozarja; prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.