VINARSTVO

Vinogradi

Vinogradi so posajeni na obrobju vasi Brje, kjer je zemlja pretežno lapornata in v dolini pod vasjo, kjer je zemlja ilovnata. Kombinacija zemlje in manjšega zamika v zrelosti delajo naša vina drugačna.

Z vinogradi smo vključeni v okoljski program, zato so to večinoma zatravljeni, obdelovanje med trsi je mehansko.


 

Trte-Potocee


Vina

V naši ponudbi najdete različno paleto vin.

SAUVIGNON

 

Sorta: Sauvignon
Belo vino
Suho
Alkohol: 12,00 %

RUMENI MUŠKAT

 

Sorta: Rumeni muškat
Belo vino
Polsladko
Alkohol: 10,00%

CABERNET SAUVIGNON

 

Sorta: Cabernet Sauvignon
Rdeče vino
Suho
Alkohol: 11,50%

 

PINELA

 

Sorta: Pinela
Belo vino
Suho
Alkohol: 12,50%

 

Ob zgoraj predstavljenih vinih, klet ponuja tudi sorte kot so: Refošk, Malvazija, Laški rizling. Vsa omenjena vina je možno kupiti v butiljkah 0.75, posodah 1l/3l/5l in kot odprto vino v naprej najavljeni količini.


SADJARSTVO

 

Sadovnjaki kmetije Koron obsegajo 3 hektarje, posajeni so v dolini pod vasjo.


 

Sezonsko sadje


Češnje- Nasad češen obsega 250 dreves, posajenih leta 2004, z šestimi različnimi sortami, to so EARLY LORY,  BURLAT, GEORGIA, VAN, CANADA GIANT IN FEROVIA. Te obiramo v mesecu maju in juniju.

Marelice- Nasad marelic obsega 300 dreves posajenih v letih 2012 in 2013, ki je sestavljen iz naslednjih sort: AURORA, PERLA, SAN CASTRESSE. Marelice obiramo v mesecu juniju in juliju.

Breskve-Nasad breskev obsega 1000 dreves, sorte VETERAN, ki je odlična za predelavo marmelad in sokov. Breskve obiramo v mesecu Avgustu.

Kaki- Nasad kakija obsega 400 dreves posajenih leta 2012, sorte TIPO, ki je je potrebno mediti, je izredno trpežna, ne rabi zaščite zato jo pridelujemo na ekološki način. Kaki dozori v mesecu oktobru/novembru.


 

Nekaj utrinkov ob našem delu